fbpx
La 30.9. klo 19 (ovet 18.15)
Vanha 123
Liput ennakkoon 30/25€, ovelta 35€
Schlosser / Almqvist / Welin / Lukkarinen - Free Swing
Jaska Lukkarinen / rummut Karl-Martin Almqvist / saksofoni Axel Schlosser / trumpetti Mattias Welin / kontrabasso
https://www.challengerecords.com/products/16619455903141/tuuri

Schlosser / Almqvist / Welin / Lukkarinen – Free Swing

Porvoo Jazz Festivalilla Vanha 123:ssa yleisölle tarjoillaan aina kaksi elämystä yhdellä lipulla. Keikat alkavat saleissa 1 ja 2 samanaikaisesti ja pienen tauon jälkeen yleisö vaihtaa päikseen paikkaa ja kuulee illan toista esiintyjää. Lauantain konsertissa kuullaan Schlosser / Almqvist / Welin / Lukkarinen – Free Swingin lisäksi Kari Ikonen & Karikko 50/25 -yhtyettä.

Vnaha Karl-Martin Almqvist (Swe), Axel Schlosser (Ger), Mattias Welin (Swe) ja Jaska Lukkarinen (Fin) ovat tehneet sen mitä jazzmuusikot ovat jo 100 vuotta tehneet… He ovat perustaneet bändin ja julkaisivat ensimmäisen levynsä keväällä 2019 JASKAA-levymerkillä. Ystävykset ovat soittaneet eri yhtyeissä ja yhteyksissä keskenään ja edustavat alansa huippua omassa maassaan. Schlosser tunnetaan paitsi omista projekteistaan myös FR Big Bandin soolotrumpetistina. Almqvist on Ruotsin ykköstenorifonisti, joka tunnetaan Suomessa mm. yhteistyöstään Jukkis Uotilan kanssa. Mattias Welin edustaa ruotsalaista perinnetietoista huippubasismia ja Lukkarinen puolestaan tunnetaan mm. Ricky-Tick Big Bandin rumpujakkaralta.

Free swing on juuri sitä mitä nimikin lupaa, svengin vapauttavaa voimaa! Basisti Welinin ja rumpali Lukkarisen dynaamisesti ja sävykkäästi svengaava komppipari luo saksofonisti Almqvistille ja trumpetisti Schlosserille pelikentän, jossa kaikki on mahdollista ja mikään ei ole kiellettyä. Ornette Coleman kaikuinen vapauttava energia ja ilmaisuvoima yhdistyvät Free Swing -bändin musiikissa sävykkääseen ja kauniiseen soittoon tuoden teemoihin ja sävellyksiin raikkautta ja aitoa jazzillista ennalta-arvaamattomuutta.

Schlosser / Almqvist / Welin / Lukkarinen – Free Swing // Kari Ikonen & Karikko 50/25
La 30.9. klo 19 (ovet 18.15), Vanha 123
Liput ennakkoon 30/25€, ovelta 35€ K-18
EARLY BIRD LIPUT -5€ 15.6. asti!