fbpx
La 24.9. klo 19.00
Vanha 123
Liput ennakkoon 25/20€, ovelta 30€ K-18
Ostrobothnia Jazz Sextet // Reimagining John's Sons
Jonas Rintala / saksofonit ja huilu Rickard Slotte / trumpetti Mikael Långbacka / pasuuna Ralf Nyqvist / piano Marcus Söderström / basso Stefan brokvist / rummut
https://open.spotify.com/artist/0m7JVF8beQxbSbYHuWYeLZ?si=HXP1vu_HSvKoeYAaMtkz6Q
https://ojsextet.com/

ostrobothnia jazz sextet

Jatsia ja kansanmusiikkia pohjanmaan ruotsinkieliseltä rannikolta.

Vanha 123:ssa yleisölle tarjoillaan aina kaksi elämystä yhdellä lipulla. Keikat alkavat saleissa 1 ja 2 samanaikaisesti ja pienen tauon jälkeen yleisö vaihtaa päikseen paikkaa ja kuulee illan toista esiintyjää. 

Ostrobothnian Jazz Sextet on perinteinen jazzkokoonpano jonka musiikki kumpuaa 1960-luvun perinteistä. Yhtyeen jäsenet toimivat tai ovat kotoisin pohjanmaan rannikolta, minkä seurauksena monet sen kappaleista liittyvät saaristoon ja mereen.  Sekstetin ensimmäinen  levy ”Hotel Astor” pohjautuu argentiinalaisen Astor Piazzollan musiikkiin. Uusi musiikillinen suunta löytyi uusimman levyn ”De bergtagna” luomisprosessissa, levytyksen toteuduttua yhteistyössä SLS/Finlandsvenska folkmusikinstitutetin  kanssa. Sen myötä mukaan haluttiin ottaa oman alueen vanhempaa kansanmusiikillista perinnettä. Lähtökohdaksi otettiin ruotsissa 1960-luvulla tutuksi tullut tyylilaji, jossa jazzmuusikot käyttivät kansanmusiikin perinteitä ennakkoluulottomasti omissa sovituksissaan ja soitossaan. OJS:n musiikki on esimerkki siitä, miten vanhat kansanperinteet keskiajan balladeista ja laulelmista pelimannimusiikkiin voivat taipua uuden ja modernin kuuloiseksi.