fbpx
Su 25.9. klo 16.00
Tehdassali, Porvoon Taidetehdas
Liput ennakkoon 20/15€, ovelta 25€
Jukka Eskola Orquesta Bossa feat. Nina Mya
Jukka Eskola / trumpetti ja flyygelitorvi <br> Petri Puolitaival / saksofoni ja huilu <br> Jaska Lukkarinen / rummut <br> Eero Seppä / basso <br> Peter Engberg / kitara <br>Proton String Quartet: <br> Ilkka Lehtonen / viulu <br> Teppo Ali-Mattila / viulu <br> Maarit Holkko / viola <br> Veli-Matti Iljin / sello <br>Nina Mya / laulu
https://www.youtube.com/watch?v=eadBWtfYIDE
https://jukkaeskola.com/

Jukka Eskola Orquesta Bossa feat. Nina Mya

Jukka Eskola Orquesta Bossa koostuu nimekkäästä jazzkvintetistä ja sitä soinnillisesti tukevasta jousikvartetista, jonka roolissa kuullaan maineikasta Proton String Quartetia. Eskolan kokoonpano esittää omia sävellyksiään sekä bossa nova- ja jazzstandardeja jotka on sovitettu brasilialaisiin rytmeihin. Orquesta Bossan sointi kunnioittaa äänimaisemaltaan bossa nova -perinnettä, mutta sen sävellykset ja sovitukset vievät musiikkia vahvasti omaan suuntaansa. Yhtyeen ainokainen levy julkaistiin maailmanlaajuisesti italialaisen Schema Recordsin toimesta vuonna 2013 ja se on edelleen trumpetisti Eskolan uran tärkeimpiä levytyksiä. Porvoo Jazz Festivalilla Jukka Eskola Orquesta Bossan laulusolistiksi saapuu maineikas jazzlaulaja Nina Mya, jonka sielukas ja syvä ääni sopii täydellisesti sensuelleihin mutta ryhdikkäisiin brasilialaisiin rytmeihin. 

Konsertti on kahden kahden porvoolaisen kymmenvuotista taivaltaan juhlivan kulttuuritoimijan Porvoo Jazz Festivalin ja Taidetehtaan 10+10 yhteiskonsertti Tehdassalissa.