fbpx

Porvoo Jazz Festival 3.9-5.9.2015

Tänä vuonna kolmatta kertaa järjestettävä Porvoon Jazz Festivaali on lunastanut paikkansa festivaalikartalla ja siitä on tullut perinne!  Suomen sympaattisimmaksi ja viihtyisämmäksi festivaaliksi kehuttu tapahtuma tuo tänäkin vuonna Porvooseen svengaavaa jazzia läheltä ja kaukaa.

Pääkonsertit järjestetään Kulttuuritalo Grandissa, legendaariset jamit Zum Beispiel-ravintolassa ja jazzkonsertteja myös muissa Porvoon vanhan kaupungin kahviloissa ja baareissa.

Näin sanoo festivaalin taiteellinen johtaja André Sumelius vuoden tapahtumasta:

Vuoden ohjelma koostuu helposti lähestyttävästä svengaavasta jazzista joka on minun sydäntäni lähellä.  Tärkeintä on että ihmiset viihtyy ja saavat nauttia syksyn väreistä. Tänä vuonna festivaalilla nähdään kotimaisten ja kansainvälisten artistien lisäksi paljon Porvoon seudun  ammattitaitoa musiikista ruokaan

Porvoon Jazz Festivaalin ensimmäiset artistikiinnitykset ovat:

Richardson(US)/Mäkynen/Lötjönen – Alttosaksofonisti Logan Richardson on yksi ikäpolvensa valovoimaisimmista alttosaksofonisteista ja on soittanut mm. Jason Moranin, Joe Chambersin ja Nasheet Waitsin yhtyeissä. Teppo Mäkynen ja Antti Lötjönen ovat hioneet yhteissoittoaan jo pitkään niin Five Corners Quintetissä, Timo Lassyn, kuin Verneri Pohjola Quartetissa.

Sinne Eeg (DK) – Sinne Eeg on Tanskan johtavimpia jazzlaulajia. Tanskalainen laulajatar on voittanut kotimaassaan monia arvostettuja palkintoja kuten esimerkiksi “Danish Music Award -Best vocal album” vuosina 2007, 2010 ja 2014

Tervetuloa nauttimaan hienosta tunnelmasta ja korkeatasoisesta jazzista hyvässä seurassa.