fbpx
Pe 29.9. klo 20.00 (Ovet 19.15)
Vanha 123, Kaivokatu 37B
Liput ennakkoon 30/25€, ovelta 35€
Selma Savolainen Horror Vacui
Selma Savolainen / laulu <br> Toomas Keski-Säntti / piano<br> Eero Tikkanen / kontrabasso <br> Okko Saastamoinen / rummut <br> Tomi Nikku / trumpetti <br> Max Zenger / klarinetit
http://selmasavolainen.com

SELMA SAVOLAINEN HORROR VACUI

Ennakkoluulottamasta musiikintekijyydestään ja vaikuttavasta äänenkäytöstään tunnettu Selma Savolainen esittelee Horror Vacui -sekstettinsä Porvoo Jazz Festivalilla.

Selma Savolainen on laulaja joka on voittanut muun muassa Pori Jazzin Rising Talent -palkinnon, ja Helsingin Sanomissa häntä ylistettiin laulajana, joka on nostanut suomalaisen vokaalijazzin uudelle tasolle. Savolaisen englanninkielisissä kappaleissa kuuluu modernin jazzin lisäksi vaikutteita vaihtoehtoisesta singer-songwriter -tyylistä. Hänen lisäkseen Horror Vacui sekstetisssä kuullaan  kovatasoista kokoonpanoa kotimaiselta jazzkentältä: Tomi Nikku trumpetti, Max Zenger klarinetit, Toomas Keski-Säntti piano, Eero Tikkanen kontrabasso ja Okko Saastamoinen rummut.

Yhtyeen nimeä kantava esikoisalbumi julkaistiin toukokuussa nykyjazzin kovinta kansainvälistä kärkeä julkaisevan brittiläisen Whirlwind Recordingsin toimesta. Savolainen on säveltänyt ja sovittanut musiikin varta vasten sekstetin muusikoille. Yhtyeen nimeen viitaten laulusarja käsittelee tyhjyyden kammoa, luopumista ja yllättäviä löytöjä.

”Max Zenger tokaisi treeneissä yhdestä kappaleesta, että ’tässä biisissä on jotain pelottavaa’. Tiesin että ollaan oikeilla jäljillä. ’Jotain pelottavaa’ sopii koko albumin teemaan tosi hyvin – elämä on täynnä pelon hetkiä, mutta pelon rinnalla läikehtii myös intoa, uteliaisuutta ja leikkiä”, Savolainen avaa musiikin teemoja.

Kriitikot ovat kuvailleet Savolaista laulusolistiksi, joka käyttää ääntään kuin tasavertaisena instrumenttina muiden joukossa. Artisti onkin kertonut, että häntä kiinnostaa tasa-arvoisen musiikin tekeminen, jossa jokaiselle soittajalle ja instrumentille on paikkansa ja sävelletty kohta.

”Luomalla tilaa jokaisen muusikon äänelle, toivomme löytävämme paikan, jossa yksinäisyyttä ei ole”, Savolainen sanoo.

Porvoo Jazz Festivalilla Vanha 123:ssa yleisölle tarjoillaan aina kaksi elämystä yhdellä lipulla. Keikat alkavat saleissa 1 ja 2 samanaikaisesti ja pienen tauon jälkeen yleisö vaihtaa päikseen paikkaa ja kuulee illan toista esiintyjää. Perjantain konsertissa kuullaan Selma Savoilainen Horror Vacuin lisäksi Jukkis Uotila Plays Finnish Jazz Classics projektia.

Selma Savolainen Horror Vacui // Jukkis Uotila Plays Finnish Jazz Classics
Pe 29.9. klo 20  (ovet 19.15), Vanha 123 (Huom! Ovet auki alakerran pop up ravintola SKUTTAan jo klo klo 17-, tervetuloa!)
Liput ennakkoon 30/25€, ovelta 35€ K-18
EARLY BIRD LIPUT -5€ 15.6. asti!

POP UP -RAVINTOLA SKUTTA!

Porvoo Jazz Festivalilla Tsutsunen perustaa pop-up Skutta -ravintolan WSOY-taloon Vanha 123:n sekä 123 Kellarin keikkojen yhteyteen.

Tsutsusella on kaksi eettisiin raaka-aineisiin erikoistunutta Skutta -ravintolaa helsingissä, toinen Itäkeskuksen kulttuurikeskus Stoassa ja toinen Hakaniemessä. Ravintolat tunnetaan laadukkaista raaka-aineistaan ja ennakkoluulottomasta sekä kunnianhimoisesta asenteesta ruokaan.

Pop up-ravintolaan voi tulla nautiskelemaan annoksista myös ilman pääsylippua!

MENU
Tomaatti, koronajuuri & nokkosen siemen 10€
Porvoon metsien ”risotto” 12€
Kielletty ruusu 8€

SKUTTA AUKIOLOAJAT

Ravintola aukeaa tuntia ennen konsertteja ja sulkeutuu viimeisen konsertin käynnistyttyä.

perjantaina 29.9. klo 17.00-n. 22.40
lauantaina 30.9. klo 18.00- 22.30
sunnuntaina 1.10. klo 12.30-15.00