fbpx
Pe 23.9. klo 20
Vanha 123
Liput ennakkoon 25/20€, ovelta 30€ K-18
Rikka Keränen
Riikka Keränen / laulu <br> Juho Valjakka / piano <br> Jori Huhtala / kontrabasso <br> Anssi Tirkkonen / rummut <br>

RIIKKA KERÄNEN

Porvoo Jazz Festivalilla Vanha 123:ssa yleisölle tarjoillaan aina kaksi elämystä yhdellä lipulla. Keikat alkavat saleissa 1 ja 2 samanaikaisesti ja pienen tauon jälkeen yleisö vaihtaa päikseen salia ja kuulee illan toista esiintyjää. Perjantaina 23.9. Vanha 123:ssa Riikka Keräsen lisäksi kuullaan Kikoski-Mäensivu-Peri-yhtyettä. 

Laulaja-säveltäjä Riikka Keränen on yksi suomalaisen musiikkikentän vaikuttavimmista nousevista jazzartisteista.Tumma ja lämmin ääni, hienostunut fraseeraus ja scat-improvisointi ovat vahvasti läsnä hänen uudessa musiikissaan. Vuonna 2019 perustetun yhtyeensä kanssa Keränen esittää tunnelmallista, modernia jazzia kiitetyltä debyyttialbumiltaan A Vision of a Garden, joka julkaistiin Flame Jazz Recordsin toimesta helmikuussa 2022. Englanninkielisissä tarinoissa liikutaan emotionaalisesta tutkiskelusta Kamerunin sademetsiin ja ajassa taaksepäin faaraoiden ja kuningatar Nefertitin aikaan. Yhteys jazzin perinteeseen kuuluu niin Keräsen fraseerauksen hallinnassa ja scat-tekniikassa kuin jazzkvartetin luomassa virtaavassa sykkeessäkin. 

Riikka Keränen on valmistunut jazzmusiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta. Hän on opiskellut jazzlaulua myös Guildhall School of Musicissa Lontoossa ja Malmön musiikkiakatemiassa Ruotsissa. Oman yhtyeensä lisäksi hän on esiintynyt muun muassa Emma- ja Teosto-palkinto -ehdokkuudet napanneessa lauluyhtye Signessä.

”Keräsen musiikki on laulullisesti briljanttia hiipimisen, odottelun ja nytkähtelyn laulujazzia.”

Kari Salminen, Turun Sanomat, 5.3.2022