fbpx
La 24.9. klo 22.00
Veturitalli (Porvoon Vanha Rautatiasema)
Liput ennakkoon 25/20€, ovelta 30€ K-18
Laila Biali
Laila Biali / piano <br> Georg Koller / basso <br> Jaska Lukkarinen / rummut <br>
https://www.lailabiali.com

LAILA biali

Monilla pysteillä palkittu kanadalainen laulaja-säveltäjä-pianisti sekä CBC:n radiojuontaja Laila Biali on eri tyylilajien yhdistelemisen mestari. Ottaen mausteita rockista, popista ja soulista hän yhdistelee elementit osaksi omaa taidokasta ja omaleimaista jazzsoundiaan. Tämä onkin tuottanut tulosta, ja Lailan musiikkia on esitetty todella merkittävillä lavoilla ympäri maailman, näistä esimerkkeinä North Sea Jazz Festival, Pekingin National Centre for the Performing Arts, Tokyo Cotton Club, Perun El Festival Internacional de Lima, sekä New Yorkin Carnegie Hall.

Vuonna 2020 Laila palkittiin kanadalaisen SOCAN Musicin toimesta Hagood Hardy Award for Excellence in Songwriting -säveltäjäpalkinnolla. Lailan uusin, hänen omaa nimeään kantava, arvostetulla ACT-levymerkillä julkaistu levytys voitti JUNO-palkinnon (Kanadan Grammy) vuoen parhaasta vokaalijazz albumista. 2018 hän puolestaan pokkasi pääpalkinnon Canadian Songwriting Competion sävellyskilpailun jazzgategoriassa ja lista sen kuin jatkuu. Sen lisäksi, että Biali on saanut glooriaa palkintogaaloissa, on hänen tuotantoaan noteerattu mm. erittäin maineikkaassa DownBeat Magazinen vuoden parhaat albumit listalla ja kunnioitusta on herunut myös nimekkäiden artistien piirissä. Oman musiikkinsa ohella hän on kiertänyt maailmaa mm. Suzanne Vegan Chris Bottin ja Paula Colen kanssa, sekä levyttänyt ja toiminut lämmittelijänä Stingin kiertueella. 

“It is the ultimate task given to the musician, whether as singer or instrumentalist, to create a unique signature or fingerprint that is instantly recognizable as their own. What is surprising and delightful in Laila Biali is that both as vocalist and pianist she accomplishes this with equal aplomb. She is an exciting and unique talent, and I admire her greatly.”- Sting.