fbpx
La 28.9. klo 19, (Ovet 18.15)
Vanha 123
Liput ennakkoon 30/25€, ovelta 35€
Karmen Rõivassepp Quartet
Karmen Rõivassepp - laulu Simon Eskildsen - piano Adrian Christensen - kontrabasso Daniel Sommer - rummut

Karmen Rõivassepp Quartet

Karmen Rõivassepp Quartet on elinvoimainen ja merkittävä jazzkvartetti, joka on saavuttanut vankan yleisön Skandinaviassa debyyttinsä jälkeen vuonna 2018.ja yhtye tavoittelee läpimurtoa eurooppalaisella jazzkentällä. Kvartetti kehittyy jatkuvasti ja on viime aikoina siirtynyt hieman kauemmas perinteisestä jazzperinteestä, esitellen enemmän heijastelevaa, tunnelmallista ja melankolista nykyjazz-tyyliä. Etsiessään omaa tunnistettavaa ääntään yhtye on kokeillut kaikkea sävelletystä materiaalista täydelliseen vapauteen ja avoimeen improvisaatioon. Tilaisuudesta riippumatta yleisö voi odottaa kuulevansa iskevää laulun selkeyttä, erinomaista musikaalista vuorovaikutusta sekä hienostuneita melodioita ja harmonioita, kun nämä neljä nuorta jazzmuusikkoa astuvat lavalle.

Karmen Rõivassepp Quartet on julkaissut kaksi arvostettua studioalbumia, Dance of Sounds (2018) ja Breathe (2021). Rõivassepin poikkeuksellinen musikaalisuus on noteerattu vuonna 2023 Tanskan Musiikkialan Jazz-palkinnolla: ”Vuoden Jazzsäveltäjä” ja vuonna 2024 Viron Musiikkialan palkinnolla: ”Vuoden Jazzalbumi”.

“The seven distinctive tracks on Breathe strike a satisfying balance between taut energised

rhythms and quieter more reflective melodies on this highly individual release.“

– James Read, ukvibe (2021)

“The bandleader’s vocals are striking in their purity, her range and her pitching impressive.

And she’s harmonically inventive when decorating melodies with intricate, scat-sung

phrases […]“

– Thomas Rees, Downbeat Magazine (2018)

Porvoo Jazz Festivalilla Vanha 123:ssa yleisölle tarjoillaan aina kaksi elämystä yhdellä lipulla. Keikat alkavat saleissa 1 ja 2 samanaikaisesti ja pienen tauon jälkeen yleisö vaihtaa salia ja kuulee illan toista esiintyjää. Lauantain konsertissa: Karmen Rõivassepp Quartet  ja Lampen. Aatos Cafe tarjoilee herkut konserttien ajan.

Kuva: Martin Dam-Kristensen