fbpx

PORVOON LUONNONKAUNIILLA JOKIRANNALLA TAPAHTUU! 

JYRKI TSUTSUNEN & TATU RÖNKKÖ: Metsänhenki 

Porvoo Jazz Festival, Jyrki Tsutsunen ja Tatu Rönkkö häkellyttävät ja hemmottelevat yleisöä tapahtumalla, jossa moderni suomalainen ruoanlaitto ja äänitaide kohtaavat ennenkokemattomalla tavalla. Kaksikon tarjoileman maku- ja ääni-menun innoittaja ja raaka-aineiden lähde on suomalainen metsä. Metsänhenki on kulinaristinen äänimatka, jossa syöjä/kuulija matkaa metsän sisimpään ja sen tuntemattomiin ulottuvuuksiin. 

Tsutsusen eksoottisen tuttujen ruokalajien aineksina on hänen itsensä Porvoon lähimetsistä keräämät raaka-aineet. Rönkkö taas luo musiikkinsa ”metsän materiaaleista” tekemillään soittimilla ja metsän ääniä sämpläämällä.
Kuvittele miltä maistuu mäntypannacotta marinoiduilla kävyillä, samalla kun korviisi kantautuu honganrunko-elektrofonilla soitettu balladi.

Freelancekokki Jyrki Tsutsunen on hämmentänyt ja hurmannut ihmisiä Suomessa sekä ulkomailla, laittamalla ruokaa mm. Hukkatila pop up-ravintolassaan ja Kulttuurikeittiö- tapahtumassa. Hän on luonnosta löytyvien raaka-aineiden intohimoinen puolestapuhuja ja innovatiivinen hyödyntäjä. 

Rumpali ja perkussionisti Tatu Rönkkö on soittanut improvisoituja soolokonsertteja keittiöesineillä ihmisten keittiöissä ympäri maailmaa projektillaan ”I Play Your Kitchen”. Lisäksi Rönkön omaperäistä lyömäsoittoa on kuultu suomalais-tanskalaisessa Liima- yhtyeessä sekä projekteissa mm. Verneri Pohjolan ja Raoul Björkenheimin kanssa. 

Porvoo Jazz Festival järjestetään tänä vuonna 15.-17.9. Porvoon Taidetehtaalla, Kulttuuritalo Grandissa sekä Vanha Studio 123:ssa. Ohjelmisto koostuu tänä vuonna Suomi 100-juhlavuoden kunniaksi kotimaisista taitureista. Festivaalin lisäksi yhdistys järjestää joukon erilaisia Porvoo Jazz Klubi -tapahtumia.

Porvoon Metsänhengessä mukana DJ Bunuel

Paikkoja on rajoitetusti;
Lisätiedot, ilmoittautumiset ja ruoka-aine allergiat; jyrki.tsutsunen@gmail.com