fbpx
Pe 10.11. klo 20.00
Vanha 123, Kaivokatu 37B
Liput ennakkoon menokone.fi 17/15€, ovelta 20€
PLOP & JUNNU
Mikko Innanen / saksofonit Juhani Aaltonen / huilu Ville Herrala / basso Joonas Riippa /rummut
https://www.facebook.com/PLOPJAZZ/?locale=fi_FI

Porvoo Jazz Club: Plop & Junnu

Jos et ole vielä päässyt kuulemaan PLOP-trioa ja Juhani Aaltosta livenä, niin nyt on siihen ehkä viimeinen mahdollisuus!

Saksofonisti Mikko Innasen, basisti Ville Herralan ja rumpali Joonas Riipan 2007 perustaman PLOP:in ja suomalaisen jazzin elävän legendan, saksofonisti ja huilisti Juhani ”Junnu” Aaltosen 2023 kiertue jatkuu vielä yhden keikan verran. Kvartetin saumattomaksi hitsautunut yhteissoitto ja villi energia ovat saaneet innostuneen vastaanoton kesän keikoilla Suomessa ja Itävallassa.

Kriitikko Jukka Hauru kirjoitti aikanaan Helsingin Sanomain arvostelussaan PLOP:in toisesta ”per se” -levystä: ”PLOP-trio tutkii jazzin mahdollisuuksia. Mitä jazz on tai ei ole? Tähän peruskysymykseen pyrki vastaamaan kuusi vuotta toiminut PLOP-trio eksistentiaalisella tavallaan.” Nyt Aaltosen kanssa soittaessa vastaus tuohon kysymykseen on lopulta selvinnyt. ”Kvintti pimeeks!”, kuten saksofonisti Seppo Rannikko nuorta Junnua neuvoi .

Yhtye on ajankohtainen myös siksi, että se palkittiin viimeisimmällä Jazz Emmalla (2022)!

”Saksofonisti Mikko Innasen, basisti Ville Herralan ja rumpali Joonas Riipan 2007 perustama villi ja vapaa jazztrio PLOP yhdisti voimansa suomalaisen musiikin elävän legendan, 87-vuotiaan saksofonisti ja huilisti Juhani ”Junnu” Aaltosen kanssa ensimmäisen kerran 2018. Riippumaton pienlevy-yhtiö Fiasko Records julkaisi nelikon syksyllä 2020 äänitetyn PLOP & JUNNU -levyn keväällä 2022.

Alun perin YLE:n radionauhaksi tuotettu levy sisältää Innasen, Herralan ja Riipan synkimpinä korona-aikoina syntyneitä sävellyksiä sekä kaksi koko porukan yhteisimprovisaatiota. Emma-palkinto on yhtyeen ensimmäinen.
 
”Kollektiivi improvisoi välillä tyylillä, välillä rienaavan tyylittömästi. Yltiöpäisyys on hauskaa ja energiaa irtoaa jokaisesta solusta.” 
Eila Kaarresalo-Kasari, Jazzrytmit ” (lainaus Jazzliiton sivuilta)

PLOP & JUNNU
Vanha 123, Kaivokatu 37b 10.11. klo 20.00 (Ovet auki Aatos Cafén baariin 19.00)
Liput ennakkoon menokone.fi 17/15€, ovelta 20€ (tulevat myyntiin 17.10.)