fbpx

POPE PUOLITAIVAL NORDIC4

Kokoonpano

Pope Puolitaival, saksofoni, sähköisestimuunneltu saksofoni, huilut
Jussi Fredriksson, piano,
Jonatan Sarikoski, rummut
Jori Huhtala, basso

Liput ennakkoon Livetosta ja
Aatos Cafésta 13/11€
ovelta 15/12€

 

Yli 20 vuotta jazzin ja kevyen musiikin eturivin artistien riveissä esiintynyt Petri “Pope” Puolitaival julkaisi Northern Resonance -levyn syksyllä 2019.

Nimensä mukaisesti Northern Resonance heijastelee pohjoista mielenmaisemaa. Albumin kahdeksan eri puolille Suomea sijoittuvaa sävellystä muodostavat tarinallisen kokonaisuuden, joka pohjaa Puolitaipaleen omakohtaisiin kokemuksiin. ”Uskon että musiikissa kuuluu aina vahvasti sen esittäjän ja säveltäjän elämäntarinat. Kun taustalla on oikeita tapahtumia, on jokaisen kappaleen yksilöllinen tunne helppo löytää uudestaan live-esiintymisissä ja välittää eteenpäin”, Puolitaival sanoo.

Elokuvallisia tunnelmia esiin loihtivat sävellykset vievät kuulijan kuvitteelliselle matkalle tapahtumapaikkoihinsa. Vahvat melodiat ja perinnetietoinen sointi yhdistyvät albumilla luontevasti vapaampaan improvisaatioon ja Puolitaipaleen rosoiseen, sähköisesti muunneltuun saksofonisoundiin. Kappaleet ja niiden tulkinta ammentavat jazzin ilmaisupaletista mutta kurkottavat yli musiikillisten genrerajojen.