fbpx

Reiska Laine Quintet

Vanha 123

La 25.9. klo 20  (ovet 19.15)
Liput ennakkoon 20/15€,
ovelta 25€ K-18

Osta Liput

Reiska Laine Quintet

Eero Koivistoinen – tenorisaksofoni
Juhani Aaltonen – tenorisaksofoni & huilu
Aleksi Tuomarila – piano
Ulf Krokfors – basso
Reiska Laine – rummut

Vanha 123:ssa yleisölle tarjoillaan aina kaksi elämystä yhdellä lipulla. Ovet tilaan aukeavat perjantaina ja lauantaina klo 19.15, jolloin yleisö pääsee nautiskelemaan levymusiikista vaikkapa viinilasillisen ääressä. Keikat alkavat saleissa 1 ja 2 samanaikaisesti klo 20.00 ja pienen tauon jälkeen klo 21.15 yleisö vaihtaa päikseen paikkaa ja kuulee illan toista esiintyjää. Lauantaina 25.9. Vanha 123 saleissa nähdään Reiska Laine Quintet sekä Norjalainen Kjetil Mulelid Trio.

Nyt on luvassa jälleen jotain upeaa ja varmasti kokemisen arvoista! Lauantaina Vanha 123:n lavalle astelee hyvin merkittävä joukko suomalaisia jazzlegendoja. Reiska Laine Quintetin konsertti on Porvoo Jazz Festival ry:n järjestämistä konserteista ensimmäinen, jossa jokainen yhtyeen jäsen on saanut Yrjö-palkinnon. Yhtye on myös siinä mielessä poikkeuksellinen että se on hyvin pitkään suomalaisella jazzkentällä vaikuttaneen rumpalin, Reino “Reiska” Laineen, (s. 1946) ensimmäinen oma varsinainen yhtye.

Aikanaan todellisen “jazzherätyksen” jo vuonna 1961, John Coltranen Helsingin esiintymisten myötä, kokenut Laine on vuosikymmeniä kestäneen uransa aikana soittanut yli sadalla levyllä ja toiminut luottorumpalina lukuisissa merkittävissä yhtyeissä ympäri maailmaa.

Nyt jo yli viisikymmentä vuotta ammattilaisrumpalina toimineena oli aika koota oma yhtye, johon Laine kiinnitti kaksi suomalaista tenori-idoliaan Juhani “Junnu” Aaltosen sekä Eero “Koippa” Koivistoisen. Coltranen hengessä koottuun bändiin oli komppipuolelle saatava pianisti Aleksi Tuomarila sekä basisti Uffe Krogfors, jotka Laineen mukaan olivat ainoat oikeat valinnat juuri tähän yhtyeeseen.