fbpx

Pope Puolitaival Nordic4

Vanha 123

Pe 24.9. klo 20  (ovet 19.15)
Liput ennakkoon 20/15€, ovelta 25€ K-18

Osta Liput

POpe Puolitaival Nordic4

Pope Puolitaival – saksofoni, sähköisestimuunneltu saksofoni, huilut
Jussi Fredriksson – piano,
Jonatan Sarikoski – rummut
Jori Huhtala – basso

Pope Puolitaival Nordic4 -Jazz syntyy tarinoista

Vanha 123:ssa yleisölle tarjoillaan aina kaksi elämystä yhdellä lipulla. Ovet tilaan aukeavat perjantaina ja lauantaina klo 19.15, jolloin yleisö pääsee nautiskelemaan levymusiikista vaikkapa viinilasillisen ääressä. Keikat alkavat saleissa 1 ja 2 samanaikaisesti klo 20.00 ja pienen tauon jälkeen klo 21.15 yleisö vaihtaa päikseen paikkaa ja kuulee illan toista esiintyjää. Perjantaina Vanha 123:ssa Pope Puolitaival Nordic4 sekä Susanna Veldi.

Saksofonisti Pope Puolitaipaleen johtaman kvartetin musiikki on melodista jazzia, jossa improvisaatio on vahvasti läsnä. Kappaleet ja niiden tulkinta kurkottavat yli musiikillisten genrerajojen kuitenkaan tinkimättä jazzin syvimmästä olemuksesta. Elokuvalliseen ilmaisuun nojautuvat sävellykset ovat saaneet inspiraationsa muun muassa vanhojen suomifilmien mustavalkoisesta tunnelmasta ja monimuotoisesta urbaanista nykymaailmasta. Uutena elementtinä Nordic4 -yhtyeen sointiin liitetään Puolitaipaleen elektronisesti muunnellut saksofonisoundit.

Väkevästä soundistaan ja ilmaisullisesta soitostaan tunnettu Pope Puolitaival on yksi Suomen työllistetyimmistä jazzsaksofonisteista, ja hän vaikuttaa oman yhtyeensä lisäksi monissa kotimaisen jazzin kärkiyhtyeissä aina big bandeista pienyhtyeisiin. Pope Puolitaival Nordic4 julkaisi esikoisalbuminsa Northern Resonance syksyllä 2019.