fbpx

MIKKO KARJALAINEN FELLOWSHIP QUINTET FEAT. PALEFACE

123 Kellari

Pe 24.9 klo 22.30 (ovet 21.45)
Liput ennakkoon 20/15€, ovelta 25€ K-18

Osta Liput

Mikko karjalainen Fellowship Quintet feat. Paleface

Mikko Karjalainen – tpt
Pope Puolitaival – sax, flute
Jukkis Uotila – piano
Antti Lötjönen – bass
Jussi Lehtonen – drums
feat. Paleface – spoken word

Mikko Karjalainen Fellowship Quintet tunnetaan energisenä ja ulospäinsuuntautuneena yhtyeenä. Mikko ”Gunu” Karjalainen tuo kvintettinsä lisäksi Porvooseen sanataiteilija Palefacen, joka yhtyeen tuoreella albumilla ottaa kantaa kahteen tärkeään aiheeseen, ilmastonmuutokseen ja rakkauteen.

Mikko ”Gunu” Karjalainen on yksi suomen kiireisimpiä trumpetisteja, ja hän on tehnyt yhteistyötä suomen suosituimpien pop-artistienkin (mm.Vesala, Anna Puu) kuin soittanut kansainvälisten jazzlegendojen kanssa (esim. Kenny Garrett, John Scofield, Joe Lovano, Jeff ”Tain” Watts, Jerry Bergonzi and Dave Kikoski) sekä myös useissa kotimaisen jazzin huippu kokoonpanoissa.

Mikko Karjalaisen sävellykset pohjautuvat vahvasti jazzin traditioon, mutta samalla niissä on kuultavissa myös nykyjazzin modernimpaa virtausta. Palefacen lyriikat puolestaan käsittelevät sanataiteilijalle tyypilliseen tapaan äärimmäisen ajankohtaisia aiheita, ja näiden kahden taiteenlajin odotettua yhteensulautumaa päästään kuulemaan tunnelmallisessa 123 Kellarissa koko viisihenkisen orkesterin voimin, joka koostuu kotimaisen jazzmusiikin kärkinimistä.