fbpx
Pe 2.12. klo 20, ovet klo 19.30 K-18
Vanha 123, Kaivokatu 37 B
Liput ennakkoon 13/11€, ovelta 15/13€
Manuel Dunkel Quartet
Manuel Dunkel / tenori- ja sopraanosaksofoni Alexi Tuomarila / piano Joonas Tuuri / basso Jaska Lukkarinen / rummut
https://manueldunkel.com/biography

Manuel Dunkel Quartet


Palkittu saksofonisti ja säveltäjä Manuel Dunkel kvartetteineen esiintyy Suomen Jazzliiton ja Raitala Musicin yhteistuotantokiertueella loppuvuodesta 2022. Suomijazzin kirkkaimpiin tähtiin kuuluvan Dunkelin viimeisin levy, marraskuussa 2021 julkaistu Northern Journey, jatkaa tutulla intensiivisellä ja ilmaisuvoimaisella tyylillä, josta saksofonitaituri hyvin tunnetaan niin meillä kuin maailmallakin.


Porvoossa Manuel Dunkel Quartetin riveissä soittavat pianisti Alexi Tuomarila, basisti Antti Lötjöstä paikkaava Joonas Tuuri sekä rumpali Jaska Lukkarinen. Virtuoosimainen kokoonpano tunnetaan erityisesti melodisesta ilmaisustaan ja omaleimaisesta soundistaan. Yhtyeen keskiössä on Dunkelin voimakas ja vivahteikas saksofonisoundi, joka taipuu luontevasti intensiivisestä postbop-tyylistä aina herkimpiin balladitunnelmiin asti.


Dunkel on johtanut kvartettiaan sen eri kokoonpanoissa 90-luvun puolivälistä lähtien ja kerännyt mainetta yhtenä Suomen vahvimmista. Northern Journeyn myötä hänen oma tuotantonsa käsittää jo seitsemän albumia, minkä lisäksi Dunkel on ollut mukana lukuisissa muissakin projekteissa kuten UMO Helsinki Jazz Orchestrassa, Jukka Perko & Hurmio-orkesterissa ja Platypus Ensemblessä. Vierailevana solistina Dunkelia on kuultu sekä Suomessa että ulkomailla. Hän on soittanut yhdessä muun muassa Paul Jacksonin, Rick Margitzan, Eric Truffaz’n ja Kenny Wheelerin kanssa.

Ovet Aatos Cafen baariin aukeavat jo klo 19.30 ja tarjolla on vuodenaikaan sopivaa juomaa sekä herkkuja. Ilta on K-18.