KONSERTTIPAIKAT

PORVOON TAIDETEHDAS

Läntinen Aleksanterinkatu 1, 06100 Porvoo

http://www.taidetehdas.fi/

Taidetehdas on uusi, kokonaisen
korttelin kokoinen kulttuuri- ja
kongressikeskus Porvoossa.
Taidetehtaalla on kokous- ja tapahtumatiloja,
taiteilijoiden työhuoneita, vaihtuvia
näyttelyitä, elokuvateatteri,
kahviloita ja ravintoloita
sekä Kauppakuja.

Taidetehtaan vanhinta osaa edustaa Tehdassali,
jossa on aikanaan toiminut mm. hevosenkenkä-
ja vaneritehtaat. Salissa on edelleenkin vahva
tehdastunnelma, joka avartuu valkoisten seinien
ja kauniiden suurien ruutuikkunoiden ansiosta.

VANHA STUDIO 123

Kaivokatu 35, Porvoo

Porvoo Jazz Festivaali otti viime vuonna ylpeänä käyttöön uudeksi esiintymispaikakseen historiallisen WSOY-talon entiset elokuvasalit. Pitkään tyhjillään ollut elokuvateatteri on riisuttu kalusteistaan, mutta tilan upea funkkishenkinen aula ja intiimit porrastetut salit ovat kuin luotuja  jazzfestivaalille.  Festivaalin ajaksi salit saavat jälleen  tunnelmallisen boheemin ilmeen  kun ne somistetaan juhlakuntoon. Salit ovat erinomaiset myös akustiikaltaan, mikä mahdollistaa konsertteihin erittäin intiimin tunnelman.

WSOY- talon historia ulottuu aina vuoteen 1897, jolloin Iris-tehtaassa valmistettiin Finchin uniikkikeramiikkaa ja Sparren suunnittelemia huonekaluja. Werner Söderström Osakeyhtiö osti kiinteistön julkaisutoimintaansa varten vuonna 1906 ja siitä kehitettiin aikansa modernein painotalo Pohjoismaissa. 

Vuonna 1982 talon kellariin perustettiin yksi ensimmäisistä Helsingin ulkopuolelle perustetuista monisaliteattereista. Elokuvatoiminna muutettua Taidetehtaalle (n.6 vuotta sitten), tila on ollut tyhjillään. Nyt Porvoo Jazz Festival ottaa tilat haltuunsa ja toteuttaa siellä ainutlaatuisen jazzelämyksen. Musiikin lisäksi luvassa on herkullista ruokaa ja juomaa. Tilan tarjoiluista vastaa Tuk Tuk Travellers. 

KULTTUURITALO GRAND

www.grand.fi

Osoite: Piispankatu 28, Porvoo
Kulttuuritalo Grand on funkkishenkinen upea konserttipaikka, joka sijaitsee torin laidalla, aivan Porvoon keskustassa. Talon juhlasali on toiminut Porvoo Jazz Festivaalin konserttisalina festivaalin perustamisesta lähtien. Kaunis sali ja sen hyvä akustiikka takaavat nautinnollisen konsertti-illan. Talosta löytyy myös ravintola ja oluthuone.

BRUNSSI

Sunnuntain brunssin paikka ja ajankohta varmistuvat pian!