KONSERTTIPAIKAT

TAIDETEHDAS

Läntinen Aleksanterinkatu 1

www.taidetehdas.fi

Taidetehdas on uusi, kokonaisen korttelin kokoinen kulttuuri- ja kongressikeskus Porvoossa. Taidetehtaalla on kokous- ja tapahtumatiloja, taiteilijoiden työhuoneita, vaihtuvia näyttelyitä, elokuvateatteri, kahviloita ja ravintoloita sekä Kauppakuja.

Taidetehtaan vanhinta osaa edustaa Tehdassali, jossa on aikanaan toiminut mm. hevosenkenkä- ja vaneritehtaat. Salissa on edelleenkin vahva tehdastunnelma, joka avartuu valkoisten seinien ja kauniiden suurien ruutuikkunoiden ansiosta.

VANHA STUDIO 123

Kaivokatu 35, Porvoo

www.porvoojazzfestival.com

Porvoo Jazz Festivaali otti viime vuonna ylpeänä käyttöön uudeksi esiintymispaikakseen historiallisen WSOY-talon entiset elokuvasalit. Pitkään tyhjillään ollut elokuvateatteri on riisuttu kalusteistaan, mutta tilan upea funkkishenkinen aula ja intiimit porrastetut salit ovat kuin luotuja  jazzfestivaalille.  Festivaalin ajaksi salit saavat jälleen  tunnelmallisen boheemin ilmeen  kun ne somistetaan juhlakuntoon. Salit ovat erinomaiset myös akustiikaltaan, mikä mahdollistaa konsertteihin erittäin intiimin tunnelman.

WSOY- talon historia ulottuu aina vuoteen 1897, jolloin Iris-tehtaassa valmistettiin Finchin uniikkikeramiikkaa ja Sparren suunnittelemia huonekaluja. Werner Söderström Osakeyhtiö osti kiinteistön julkaisutoimintaansa varten vuonna 1906 ja siitä kehitettiin aikansa modernein painotalo Pohjoismaissa. 

Vuonna 1982 talon kellariin perustettiin yksi ensimmäisistä Helsingin ulkopuolelle perustetuista monisaliteattereista. Elokuvatoiminna muutettua Taidetehtaalle (n.6 vuotta sitten), tila on ollut tyhjillään. Nyt Porvoo Jazz Festival ottaa tilat haltuunsa ja toteuttaa siellä ainutlaatuisen jazzelämyksen. Musiikin lisäksi luvassa on herkullista ruokaa ja juomaa. Tilan tarjoiluista vastaa Tuk Tuk Travellers. 

KULTTUURITALO GRAND

Piispankatu 28, Porvoo

www.grand.fi

Kulttuuritalo Grand on funkkishenkinen upea konserttipaikka, joka sijaitsee torin laidalla, aivan Porvoon keskustassa. Talon juhlasali on toiminut Porvoo Jazz Festivaalin konserttisalina festivaalin perustamisesta lähtien. Kaunis sali ja sen hyvä akustiikka takaavat nautinnollisen konsertti-illan. Talosta löytyy myös ravintola ja oluthuone.

BRASSERIE DE L’AMOUR

Rihkamatori 2, Porvoo

www.lamour.fi

JAZZBRUNSSI

Sunnuntain jazzbrunssin tarjoilee “Vuoden Luomukokki 2016”, keittiömestari Benjamin Frostell ravintolassa Brasserie de L’Amour klo 11:00 alkaen. Musiikista vastaa Kadi Vija & Artturi Rönkä.

Hinta: 35 €

Ennakkoliput tulevat pian myyntiin!