fbpx

Jeff "Tain" Watts

Keikat klo 18.00 (Ovet 17.45)

Jeff “Tain” Watts – rummut
Antti Lötjönen – basso
Paul Bollenback – kitara

Jeff “Tain” Watts trio
Pe 27.9. Klo 18.00
Kulttuuritalo Grand
Liput ennakkoon 30/25/15,
ovelta 35/30/12€

tainish.com

Kuusinkertainen grammy-voittaja, yksi aikamme kysytyimmistä jazzrumpaleista Jeff “Tain” Watts aloitti uransa klassisena lyömäsoittajana. Pian kuitenkin tie vei kevyempään suuntaan ja hän aloitti Wynton Marsalis Quartetissa vuonna 1981, joka johti kolmeen Grammyyn albumeista Black Codes From The Underground, J Mood sekä Marsalis Standard Time.

Tämän jälkeen hän teki töitä mm. George Benson, Harry Connick. Jr. and McCoy Tyner kanssa kunnes liittyi the Branford Marsalis Quartetiin vuonna 1989. Tämä poiki Grammyt albumeista I Heard You Twice the First Time sekä Contemporary Jazz.

Wattsin energistä ja virtuoottista soittoaan on kuultu mm. Michael Breckerin, Kenny Garrettin yhtyeissä. Watts on julkaissut kahdeksan soololevyä, ja hänet on valittu kaksi kertaa parhaaksi rumpaliksi Modern Drummer -lehden äänestyksessä. Hän on työskennellyt myös tv- ja elokuva-alalla ja esiintynyt mm. The Tonight Show with Jay Leno -ohjelmassa.

Porvoossa Watts nähdään kiinnostavalla trio-kokoonpanolla, jossa suomea edustaa kovissa liemissä keitetty basisti Antti Lötjönen. Kitaristina nähdään amerikkalainen Paul Bollenback jota kuullaan usealla Wattsin levyllä ja luo uskottavaa ja noteerattua uraa New Yorkissa.