fbpx
Pe 05.05. klo 20, ovet 19.30.
Vanha 123
Liput ennakkoon 15/13€, ovelta 20€
Jaska Lukkarinen One For Joe
Timo Lassy / saksofoni Varre Vartiainen / kitara Antti Lötjönen / basso Jaska Lukkarinen / rummut

Jaska lukkarinen
One for joe

Kesä tekee tuloaan ja samoin Porvoo Jazz Clubien keikat kutsuvat jälleen jazzpörriäiset koolle! Tällä kertaa vuorossa on rumpali Jaska Lukkarisen uusi sooloprojekti One For Joe. Kyseessä on kunnianosoitus jazzrumpali Philly Joe Jonesille, joka tunnetaan parhaiten Miles Davis Quintetin rumpalina 1955–58. Konsertissa kuullaan pääasiassa kuitenkin Jonesin muille artisteille, kuten Freddie Hubbardille, Donald Byrdille ja J.R.Montroselle vuosina 1956–61 levyttämää musiikkia. Esitettävät kappaleet sisältävät inspiroivia melodisia ja rytmisiä elementtejä, jotka rakentavat siltaa 1950-luvulta tähän päivään.

Philly Joe Jones tunnetaan yhtenä hard bop -aikakauden käytetyimmistä säestäjistä. One For Joe liittyykin olennaisesti Lukkarisen omaan taiteelliseen tohtorintutkintoon, jossa keskiössä on rumpalin säestys ja tavat luoda musiikillista energiaa. Lukkarisen tarkoituksena ei ole kuitenkaan kopioida Jonesin soittoa, vaan projektissa hyödynnetään Jonesin keinoja luoda rytmistä pidätys-purkaus-liikettä. Musiikillisesti One For Joe on ainutlaatuinen suomalaisella jazzkentällä juuri Lukkarisen Philly Joe Jones -tuntemuksen ja esitettävän materiaalin vuoksi. Konsertti tarjoaa vääjäämätöntä svengiä, energistä säestystä ja mielikuvituksellista solismia sekä yhteissoittoa 1950-luvusta inspiroituen. Lisäksi luvassa on tarinoita ja anekdootteja Philly Joe Jonesin uran varrelta.

Yhtye koostuu kotimaisen jazzskenen etujoukoista, jotka ovat tuttuja jokaiselle jazzharrastajalle. Jaska Lukkarinen on myös Porvoo Jazz Festivalin taiteellinen johtaja.

Kuva: Antti Rintala

Ovet Aatos Cafen baariin aukeavat klo 19.30. K-18. Tervetuloa fiilistelemään!