fbpx

FAT BEAT SOUND SYSTEM

Ovet auki klo 21.30
Keikka 22.30

DJ Markus-setä

Jukka Kiviniemi
Abdissa “Mamba” Assefa
Hepa Halme
Antero Priha
Jarmo Saari
Arttu Tolonen
DJ Bunuel

La 29.9. Vanhan Kellari
WSOY -talo, Kaivokatu 35, Porvoo
Ovet auki klo 21.30
Keikka 22.30
Liput ennakkoon 18/13€
ovelta 20/15

Fat Beat Sound System on alusta lähtien pyrkinyt tuomaan suomalaiseen musiikkiin leveämpää, hitaampaa ja raskaampaa rytmiä – raskasta sanan jamaikalaisessa merkityksessä.
Ensimmäisillä keikoilla 1990-luvun lopulla Fat Beat Sound System koostui kahdesta dj:stä ja kahdesta torvisottajasta, mutta tämä leveän rytmin sanansaattaja on ottanut vuosien varrella lukuisia muotoja aika ajoin pinnalle pulpahtaessaan.

Yksi ryhmän tavaramerkkejä on ollut vahva yhteistyö vierailevien solistien kanssa. Vuosien varrella “Läskien” kanssa ovat ruokailleet esimerkiksi Paleface, Tommy Lindgren, Hosni Boudali, Redrama, Heidi Kiviharju, Jhelisa, Sandra Melody, Okou, Pelle Miljoona, Daddy Ous, Meri-Kukka Kiviharju ja Randolph Brown.

Vuonna 2018 aika on taas kypsä bändin jatkaa hitauden tiellä ja tällä kertaa bändin ydin koostuu keikan mukaan muotoutuvasta peruskivestä, johon kuuluvat
Jukka Kiviniemi, Abdissa “Mamba” Assefa, Hepa Halme, Antero Priha, Jarmo Saari, Arttu Tolonen ja Dj. Bunuel.

Toistaiseksi ei ole koskaan käynyt niin ettei bändin keikalle olisi siunaantunut yhtään laulajaa mutta ison ryhmän maltti ja moninaisuus kantaa kuin keväthanki myös puhtaasti instrumentaalina.

“Fat Beat Sound Systemiä luonnehditaan tiedotteessa muusikoiden lepopaikaksi, ja sen luonne paljastuu vapautuneena, hyväntuulisena, elämäniloisena hengityksenä, joka on yliohjatusta ajanhengestä autuaan tietämätön.”
Asko Kauppinen, Soundi 12/2004