fbpx

ELIFANTREE

Keikat klo 19.30 & 20.30

Anni Elif – laulu, syntetisaattorit
Pauli Lyytinen – tenorisaksofoni, EWI, efektit, rumpukone
Olavi Louhivuori – rummut
Joonas Saikkonen – aanitekniikka

La 29.9. Vanha 123:
Elifantree & Mopo
Ovet auki klo 18.30
Keikat klo 19.30 & 20.30
Liput ennakkoon 23/18€
ovelta 25/20€ elifantree.com

Luovasti elektronisen popin ja jazzin välimaastossa liikkuva Elifantree-yhtye julkaisi neljännen albuminsa Anemone kevaalla 2018 Eclipse Music-levymerkille. 10-vuotisen historiansa aikana Elifantree on luonut nahkansa jo useaan otteeseen, eikä yhtye tehnyt uudella Anemone-levyllään tähän poikkeusta. Yhtye tarjoilee uutukaisellaan upeilla akustisilla soundeilla ja lämpimillä analogisyntetisaattoreilla höystettyä 2010-luvun progressiivista musiikkia, joka vie kuulijansa surrealistisista vedenalaisista tunnelmista ylimaallisiin irrotteluihin.

Elifantreella on kaytossaan iso kirjo erikoisia soittimia elektronisesta puhallinsoittimesta (ewi) analogiseen rumpukoneeseen, joiden lisaksi laulaja/kosketinsoittaja Anni Elif ja saksofonisti/multi-istrumentalisti Pauli Lyytinen laajentavat ilmaisuaan efektipedaalein. Kun tähän lisätään rumpali Olavi Louhivuoren eläväinen ja hurja svengi, on lopputuloksena uniikki ja orgaaninen äänikudos.

”Elifantree – yhtyeen musiikki on lajissaan ehkä erikoisinta jazzia, mita Suomessa tällä hetkellä tehdään. Yhtye on löytanyt aivan uudenlaisen sahköisten soitien maailman. (…) Levynjulkistamiskeikallaan Koko Jazz Clubilla soittajat olivat kaiken elektroniikan ja piuharöykkiöiden keskella kuin lapsia, jotka ovat saaneet ensimmäistä kertaa vesivärit. Tai kokkeja, joille on yhtäkkiä annettu kaikki maailman mausteet – hurmiossa uusista aistimaailmoista.” – Katri Kallionpää, NYT/HS (2018)