fbpx

Antti Lötjönen & Ville Herrala duo

Porvoon Taidehalli
Su 27.8. klo 16

Liput ennakkoon 15/10/5€
Ovelta 20/15/10€
(Alle 7v. Vapaa pääsy)

Suomalaisen jazzbasismin kehäraakit Antti Lötjönen ja Ville Herrala lyövät hynttyyt yhteen ainutlaatuisen duokonsertin muodossa Porvoo Jazz Festivalilla. Kahden kontrabasistin yhteiskonsertit ovat poikkeuksellisia, ei siis ihme etteivät nämä tuhansia keikkoja soittaneet veteraanit ole koskaan aiemmin kohdanneet samalla lavalla. Luvassa on kiehtova musiikillinen matka kahden sukupolvensa arvostetuimman bassotaiteilijan keskustellessa soittimiensa välityksellä, välillä sävelletyn materiaalin muodossa, välillä vapaasti improvisoiden. Riskejä kaihtamatta.

”Ville Herralan (s. 1979) vahva basismi taipuu moneen. Bebop, julmettu free-tuuttaus, pop, tango tai vaikkapa nykymusiikki innoittavat tasavahvasti tätä nuoren polven veteraania. Herralan lyhyitä improvisaatioita sisältävä soolokontrabassolevy Pu: julkaistiin keväällä 2020.” 

“Antti Lötjönen (1980) on vaikuttanut yli kaksikymmentä vuotta Suomen jazzkentän eturintamalla. Esiintymiskokemusta on kertynyt yli kolmestakymmenestä maasta ja hänen soittoaan voi kuulla yli sadalla jazzlevytyksellä. Vuonna 2015 Antti valittiin Pori Jazzin Vuoden Taiteilijaksi ja 2018 Jazzmuusikot ry:n Vuoden Jazzmuusikoksi. Hän johtaa omaa yhtyettään “Quintet East”, jonka kehuttu debyyttialbumi julkaistiin keväällä 2020.”