fbpx
Pe 20.1. klo 20, ovet klo 19.30
Vanha 123
Liput 15/13€, ovelta 20€
Antti Lötjönen Quintet East
Antti Lötjönen / kontrabasso Verneri Pohjola / trumpetti Mikko Innanen / baritoni-, altto- ja sopraninosaksofoni Jussi Kannaste / tenorisaksofoni Joonas Riippa / rummut
https://jazzfinland.fi/yhtye/antti-lotjonen-quintet-east

Antti lötjönen quintet east

Niin maailmalla kuin kotimaassakin monissa liemissä keitetty kontrabasisti Antti Lötjönen lähtee kiertueelle oman yhtyeensä kanssa tammi-helmikuussa 2023. Yhtye esiintyy ympäri Suomea 20.1.-4.2.2023 ja saapuu kiihkeästi odottavan Porvoo Jazz Clubin yleisön nautittavaksi pe 20.1. vuoden ensimmäiselle klubille. Kiertue kulkee Antti Lötjönen Quintet Eastin toisen levyn ”Circus/Citadel”:n siivin ja sen julkaisee We Jazz Records.

Quintet Eastin miehistö on väkivahva. Solistista voimaa pursuavan eturivin muodostavat Mikko Innanen, Jussi Kannaste ja Verneri Pohjola. Rummuissa on aina luova ja persoonallinen Joonas Riippa. Pääasiassa leaderinsa musiikkia soittava ALQE seilaa vapailla ja rytmikkäillä vesillä. Tarkkakorvainen löytänee kaikuja myös jazzin perinteestä. We Jazz Records julkaisee yhtyeen toisen levyn tammikuun 2023 kiertueen alla.

“Yhtyeeni uusi levy porautuu entistä syvemmälle vapaan, mutta rytmisen musiikin maailmaan. Sävellykset jättävät tilaa loistaville solisteille ja soittajien väliselle kommunikaatiolle. Asioita ei lukita, musiikki saa matkata minne tahtoo. Yhtyeen ilmaisussa ei karteta riskejä. Virheet ja rosot ovat osa musiikkia. Itseasiassa hyvin olennainen osa; epätäydellisyys on kiinnostavaa, se tuo musiikkiin inhimillisyyttä ja lämpöa. Ja sitä tämä aika kaipaa.”

Keväällä 2020 ilmestynyt ALQE:n debyyttialbumi keräsi laajasti kiitosta ja mm. Tampere Jazz Happeningissa 2020 loistanut viisikko todisti, kuinka intensiivinen livebändi se on.

“Antti Lötjönen on Charlie Hadenin tavoin ytimeltään modernisti, joka ei hae koskaan huomiota – ja saa sen joka kerta tunnistettavalla käsityöläisyydellään.”

– Harri Uusitorppa, Helsingin sanomat

Ovet Aatos Cafen herkulliseen baariin aukeaa jo klo 19.30. K-18.
Vanha 123, Kaivokatu 37 B