fbpx
Pe 22.11. klo 20
Vanha 123, Kaivokatu 37 B
Liput 15/13€ Biletti.fi. Ovelta 20€ K-18
Kalevi Louhivuori Sun Trio
Kalevi "Aceman" Louhivuori / trumpetti, efektit Olavi Louhivuori / rummut Antti Lötjönen / basso

Kalevi Louhivuori sun trio

Porvoosta löytyy jazzosaamista omasta takaa. Tämän kunniaksi perustettu Porvoo Jazz Club Goes Local esittelee paikallisia lahjakkuuksia. Vuoden toiseksi viimeisessä jazzillassa kuullaan paikallista trumpetistia, kun Porvoo Jazz Club Goes Localin lavalle nousee pitkän historian omaava Kalevi Louhivuoren Sun Trio, joka tekee comebackin 7 vuoden keikkatauon jälkeen – kysyttäessä mitä tulevaisuus tuo tullessaan yhtye vastaa, että jotain kirkasta ja valoisaa on tulossa… Sun Trion kansainvälinen ura alkoi Reykjavikista, Islannista vuonna 2006, kun he voittivat Young Nordic Jazz Comets-kilpailun Kalevin voittaessa vielä solistipalkinnon. Tuomaristo arvosteli yhtyettä näin: ”Taitavien ja dynaamisten muusikoiden muodostama viimeistelty kokoonpano, joka luo oman musiikillisen tilansa Pohjoismaisen lyyrisen perinteen mukaisesti.” 

Solistipalkintoa perusteltiin näin: ”Ylivoimaisen persoonallinen solisti, joka tuo uusia ulottuvuuksia instrumenttiinsa, sekä teknisesti että musiikillisesti.” 

Sun Trion intensiivinen, herkkä ja samaan aikaan massiivinen äänimaailma on saanut kriitikoiden ylistyksiä jo ensimmäisestä levystä alkaen. Trion yhteissoitto on hiottu äärimmilleen viimeisen 10 vuoden aikana. Italialais-amerikkalainen levy-yhtiö, Cam Jazz, on julkaissut jo yhdeksän Kalevin levyä, joista uusin levy,Reborn, on Sun Trion neljäs.

Reborn on saanut lukuisia 5 tähden arvioita ja se on nostettu esiin New York Jazz Magazinessa.

Sun Trio on kiertänyt maailman suurimpia jazz-festivaaleja Amerikassa ja Kanadassa.”Reborn” julkaistiin yhtyeen Japanin kiertueella lokakuussa 2016.

Tämä yhtye on jazz-kriitikko Jukka Haurun sanoin ”…noussut komeettana  jazztaivaan kuumaksi nimeksi”.

Aatos Cafe tarjoilee herkut ja on auki koko illan!